Felújítási Projekt

2018. november 14.

A Kodály Intézet otthonát, a Kéttemplom köz 1. szám alatt található 18. századi ferences rendi kolostorépületet 1973-ben kezdték felújítani Kerényi József építész tervei alapján.

    

 

2018. szeptember 14-én az Intézet 43. tanévét kezdte el ideiglenes otthonában, a Kálvin tér 1. szám alatt található Református Ókollégium épületében, hogy régi otthona, a kolostorépület, 45 év után, ismét felújításra kerülhessen.


A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetének korszerűsítése és bővítése a Modern Városok Program keretében valósul meg 4,2 milliárd forintnyi hazai és európai uniós forrásból.

A beruházás három kecskeméti ingatlant érint: a Zeneakadémia vagyonkezelésében lévő műemlék kolostorépületet, a Kodály Intézet és a Kada Elek szakközépiskola által közösen használt, az 1980-as években átadott épület bővítését, valamint a szomszédos Kada Elek középiskola épületét.

A tervek szerint a beruházás első ütemében egyebek mellett a műemlékvédelem alatt álló kolostorépület teljes korszerűsítése, az oktatási és kutatási funkciók bővítése, fejlesztése zajlik majd. Ezt követően a korábbi szakközépiskolai ingatlanon egy új épület megépítése mellett a hozzá kapcsolódó épületszárny teljes felújítása és az épületek által körülhatárolt Kodály-kert kivitelezése valósul meg egy 250-300 fő befogadására alkalmas hangversenyteremmel. Ott kap majd helyet a 100 hallgató szállására alkalmas új kollégium, valamint bővül az Intézet Könyvtárának és Archívumának raktárterülete is.

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Az Intézet új épületének címe: 6000 Kecskemét, Kálvin tér 1. (a Református Ókollégiumban, a Ráday Múzeummal egy épületben.

A Kodály Intézet kolostorépületének felújítása idején az épület folyosószakaszán elhelyezett kiállítás, mely Kodály Zoltán életének és munkásságának főbb állomásait mutatja be, hétköznapokon reggel 9 és délután 3 óra között továbbra is megtekinthető. Csoportok előzetesen mindenképpen tájékozódjanak a +36 76 481 518-as telefonszámon munkaidőben, hétfőtől péntekig 8:30-16:30 között.

Az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően az épületben az ott tartózkodás teljes időtartama alatt kötelező az arcot és orrot egyidejűleg eltakaró védőmaszk használata. Valamint kérjük, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt. Kérjük az épületet ne látogassák betegen, főleg felső légúti megbetegedés tüneteivel, lázas állapotban. A kiállítótérben kérjük a 1,5 méteres távolság betartását. 

Együttműködésüket köszönjük!

A kolostorépület egyéb nyilvános része, így a könyvtár és archívum is, zárva tart.

 

KÖNYVTÁR nyitvatartási idő a Kálvin tér 1. szám alatt:

hétfő-csütörtök: 9-12, 14-18

péntek: 9-12

ARCHÍVUM nyitvatartása a Kálvin tér 1. szám alatt:

- előzetes bejelentkezéssel

- szerdánként zárva

 

ELÉRHETŐSÉGEK:

Postacím változatlan: H-6001 Kecskemét, Pf.: 188.

E-mail címek és weboldal változatlanok: http://kodaly.hu, office[kukac]kodaly[pont]hu

Telefonszámok:

Titkárság/Igazgató: +36 76 481 518
Fax: +36 76 320 160

Könyvtár és Archívum: +36 76 481 495

 

A felújítási és bővítési munkálatokról ezen az oldalon időről időre hírt adunk.