Könyvtár, Archívum, Stúdió

A felújítás ideje alatt az Intézet KÖNYVTÁRA és ARCHÍVUMA a Református Ókollégiumban (Kálvin tér 1.) működik tovább. 
Telefon: +36 76 481 495

KÖNYVTÁR nyitvatartása:

- hétfő-csütörtök: 9-12, 14-18
- péntek: 9-12

ARCHÍVUM nyitvatartása:

- előzetes bejelentkezéssel
- szerdánként zárva

Az LFZE Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet Könyvtára zenetudományi szakkönyvtár, elsődleges feladata az Intézetben folyó mindennapos oktatómunka (éves tanfolyamok, nyári szemináriumok, továbbképzések, előadások) segítése a legkülönbözőbb korokat és műfajokat képviselő kottákkal, szolfézs gyakorlatokkal, példatárakkal, gazdag kórusgyűjteménnyel, magyar és idegen nyelvű könyvekkel, audiovizuális felvételekkel.A könyvtárba beiratkozhat minden olyan 18 éven felüli magyar állampolgár, aki tanulmányai vagy foglalkozása alapján a zenéhez, zenepedagógiához kötődik. A beiratkozási díj 1100,-Ft. Egyéb esetekben a Könyvtár napidíj ellenében látogatható (250,-Ft/fő). 

A kotta- és hangzóanyag elektronikus katalógusának készítése folyamatban van.

Nyitvatartás:Kapcsolat:

- hétfő-csütörtök: 9-12, 14-18

- péntek: 9-12

Tel.: +36 76 481 495

Fax: +36 76 320 160

e-mail: library [at] kodaly [dot] hu

 

A zenepedagógiai Archívum a magyar zeneoktatás és a Kodály-életmű dokumentumait gyűjti, dolgozza fel. A Kodály-koncepció külföldi gyakorlati alkalmazásáról is különleges állománnyal rendelkezik, mely a nemzetközi zenepedagógiai kutatásokhoz kiváló lehetőséget kínál.

Jeles személyiségek, zenepedagógusok adományai, hagyatékaialkotják felbecsülhetetlen értékű különgyűjteményét. Az Archívum napidíj ellenében látogatható.

Nyitvatartás:Kapcsolat:

- előzetes egyeztetéssel
- szerdánként zárva

Tel.: +36 76 481 495

Fax: +36 76 320 160

e-mail: archivum [at] kodaly [dot] hu

 

Az Intézetben korszerű digitális hang- és videóstúdió működik, mely lehetővé teszi hangversenyek és konferenciák felvételét, valamint dokumentum- és metodikai filmek készítését. A Stúdió felszerelése a japán kormány ajándékaként, a japán kulturális segélyprogram révén került az Intézetbe 2001-ben.

A Kodály Intézet stúdiójának szolgáltatásairól és tarifáiról bővebb információt az office@kodaly.hu e-mail címen kaphat.

NyitvatartásKapcsolat:
előzetes egyeztetéssel

Tel.: +36 76 481 518

Fax: +36 76 320 160

e-mail: office [at] kodaly [dot] hu

 

A napi oktatási feladatok segítőjeként a Könyvtár, a zenepedagógiai dokumentációs tevékenység, a történeti szempont érvényesítőjeként a zenepedagógiai Archívum, a hang- és képfelvételek készítőjeként, archiválójaként és az oktatás technikai segítőjeként a Stúdió tevékenykedik, s ma így alkotnak hármas egységet az Intézet életében.