Szülői tájékoztató

Tisztelt Szülő / Gondviselő!

A Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem közös kutatócsoportjának vizsgálatsorozatához kérjük a segítségét. Kutatásunkban új zenei oktatási és nevelési módszereket dolgozunk ki zenepedagógusok, zenetudósok és pszichológusok részvételével, illetve vizsgáljuk ezek hatékonyságát a gyermekek értelmi és érzelmi fejlődésének szempontjából.

Meggyőződésünk, hogy ezen új módszerek általános pozitív hatással lesznek a gyermekek fejlődésére több képességet illetően is.

Ha Önnek a kutatásban résztvevő iskola érintett osztályába jár a gyermeke, akkor a helyszínen megfelelő írásbeli tájékoztatást fog kapni a kutatásban való részvételről, amely önkéntes. Az információk alapján eldöntheti beleegyezik-e, hogy gyermeke részt vegyen a kutatásban és mire számítson annak keretében a következő tanévekben.

Kérjük, hogy gondosan olvassa el a tájékoztatót, és ha beleegyezik, hogy gyermeke részt vegyen az "Aktív zenetanulás énekléssel és mozgással – módszerek és hatásvizsgálatuk" című kutatásban, kérjük írja alá a nyilatkozatot és juttassa el az adott iskolában kijelölt személynek. 

2016. szeptember