Befejeződött a kolostorépület külső felújítása

2021. február 10.

A koronavírus járvány okozta leállások ellenére a Kodály Intézet főépülete, az egykori ferences kolostor felújítása az előzetes tervek szerint folytatódott tovább. 


A program fontos állomásaként befejeződött a tető- és a külső homlokzat, valamint a nyílászárók felújítása, az állványok lebontásra kerültek. Elkészültek a kolostorépület teljes körű felújításának és korszerűsítésének tervei is, amely alapján a beruházás szakszerű megvalósítását és műszaki ellenőrzését a kijelölt állami beruházási ügynökség veszi át.

Jelenleg zajlik az épület teljes kiürítése, az értékes gobelin faliképet is kisebb restaurálásnak és tisztításnak vetik alá. A felújítás zavartalan elkezdése érdekében mostantól semmilyen tevékenység nem folyhat az épületen belül.

A minden elemében megújított épület a munkák befejeztével kizárólag oktatási helyszínként működik majd tovább, a korábbi kollégiumi funkciók, a könyvtári, archívumi, stúdió funkciók és egy koncertterem a beruházás 2. szakaszában egy új épületszárnyban kapnak majd helyet a tervek szerint.

 

 

A beruházás a Modern Városok Program keretében valósul meg.