Tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

2020. március 13.

3/2020. SZ. (III.11.) REKTORI ÉS KANCELLÁRI UTASÍTÁS A LISZT FERENC ZENEMŰVÉSZETI EGYETEM MŰKÖDÉSÉNEK KORLÁTOZÁSÁRÓL

Az Európában terjedő új koronavírus elleni hatékony védekezés érdekében Magyarország Kormánya 2020. március 11-én a 40/2020. (III. 11.) kormányrendelettel az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet rendelt el.

A Kormány fenti rendelete figyelembevételével az Egyetem vezetősége az alábbi intézkedéseket hozta:

2020. március 11-én 24 órától visszavonásig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem minden épületében a felsőfokú oktatás és a gyakorlás szünetel, a hallgatókra és az oktatókra vonatkozóan épületlátogatási tilalmat rendelünk el.

Az első pontban szereplő tilalom a köznevelési intézményre (Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium) nem vonatkozik.

A fentieken túl, a működés korlátozásával összefüggően zárva tart a Központi Könyvtár, a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont, a Kodály Zoltán Emlékmúzeum, a kecskeméti Kodály Intézet, valamint a Bartók Béla Kollégium.

A Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium hangszerészképző szakján tanulók tanórái 2020. március 13-tól – további intézkedésig – a Ligeti György oktatási épület (W52) 018-as tantermében lesznek megtartva.

A külső helyszínen folytatott gyakorlati tevékenységek (hospitálás, gyakorlati tanítás) szintén szünetelnek.

A kormányrendelet értelmében 2020. március 12-től a Zeneakadémia koncertjei további intézkedésig elmaradnak.

Kérjük tisztelt oktatóinkat és hallgatóinkat, hogy az egyetemi híradásokat, iránymutatásokat megadott elérhetőségeiken, az Egyetem honlapján és a Neptun rendszeren keresztül folyamatosan kísérjék figyelemmel!


Budapest, 2020. március 11.


Dr. Vigh Andrea                                            Szentgyörgyvölgyi László Zoltán
rektor                                                            kancellár