Speciális hét az Intézetben - 2019. február 11-16.

2019. február 18.

Az Intézet minden évben, a második félév elején, egy 3-5 napos programot szervez, melynek során az Intézet hallgatói olyan előadásokon, műhely- és egyéb foglalkozásokon vehetnek részt, melyek által a zenepedagógia olyan területeire is betekintést nyerhetnek, melyek mélyebb megismerésére az órarend keretein belül nem kerül sor.

2019-ben a februári speciális héten a hallgatók Dalcroze, Orff és Kodály műhelyfoglalkozásokon és előadásokon vehettek részt, melyeket az Intézet tanárai és meghívott előadók tartottak: Silvia del Bianco és Sylvie Morgenegg a Dalcroze Intézetből, valamint Antje Bloeme Müller és Doris Valtiner-Pühringer az Orff Intézetből.

Rozmán Lajos, az Intézet tanára Sáry László Kreatív zenei gyakorlatok c. gyűjteményéről tartott bemutatót az Intézet hallgatóival.

A Jeruzsálemi Zeneakadémia vendégtanárai is tartottak előadást és műhelyfoglalkozást hallgatóink számára: "Musical Mirrors and other methods from Israel" címmel Veronica Cohen és Michal Hefer. Esther Hargittai, a Guildhall School of Music Junior Training Programme London tanára izraeli dalokat és táncokat mutatott be.

A Brit Kodály Társaság tanári csoportjának éves hagyományos tanulmányi látogatására is ezen a héten került sor.