PRESTO - Szakmai nap a Zeneakadémián

2023. február 7.

Szeretettel meghívjuk a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete által vezetett PRESTO - Practices and Resources for Equipping Schools to Teach Music Online, az Európai Unió által támogatott Erasmus+ Stratégiai partnerségi projekt magyarországi multiplikációs eseményére. A program egy szakmai nap keretén belül valósul meg, melyet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc téri épületében, a Kupola teremben tartunk meg 2023. február 25-én, szombaton.

A konzorciumban az LFZE Kodály Intézet mellett Írország egyik vezető egyeteme a Dublin City University, az írországi kórusok egyesülete, (Sing Ireland), a skót nemzeti ifjúsági kórus (NYCOS), és a Colourstrings nevű, magyar zeneművészek által Finnországban bevezetett oktatási módszert alkalmazó cég a Caprice Oy található, mindannyian neves szakértőiket delegálták a projekthez.

A projekt címében is sugallja, hogy az iskolai ének és zenetanítás online formájához nyújt segítséget olyan oktatási csomagokkal, melyben módszertani leírások, tanári segédletek és rövid oktatóvideók találhatók, olyan újszerű megközelítések, melyek segítik a zenebefogadást, kinyitnak eddig kevéssé ismert kapukat. A Kodály Intézet arra törekszik, hogy olyan anyagok készüljenek el, melyek a szorosan vett online tanítási technikák mellett bemutatnak olyan újszerű eszközöket is, melyek az online mód mellett a személyes jelenléttel történő oktatásban is hasznosíthatók.

A szakmai nap során egy reprezentatív bemutatót tartunk az elkészült módszertani anyagokból a Kodály Intézet neves tanárai (Barabás Edina, Fűri Anna, Körtvési Katalin, Nemes László Norbert, Novák Anikó, Rozmán Lajos, Tóth Réka) részvételével, és megismerünk a fiatal zeneszerző generáció kiemelkedő képviselője, Balogh Máté által kifejezett a projekt számára, pedagógiai céllal komponált rövid kórusműveket is.

A projekt konzorciumi résztvevői nevéből is láthatjuk, hogy a zeneoktatás mindhárom területét érintik a projekt fejlesztései, így a szakmai napra szeretettel várunk általános és középiskolai ének-zenetanárokat, kórusvezetőket és zeneiskolai hangszeres- és szolfézstanárokat egyaránt. A program ingyenes, kávét, vizet, hideg ebédet biztosítunk a nap folyamán (kérjük, vegetáriánus étel igényét a jelentkezési űrlapon jelezze).

A terem befogadóképessége miatt a maximális jelentkezési létszám 70 fő, így kérjük, ha visszajelzése ellenére mégsem tud részt venni a programon, jelezze a szervezők felé, hogy a várólistára kerültek betölthessék a felszabadult helyeket.

Helyszín: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kupola terem, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Időpont: 2023. február 25., szombat 10:00-10:30 regisztráció, 10:30-17:00 szakmai program

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/jZYbU8bjr1FuryUE9 
Jelentkezési határidő: 2023. február 18.

A szakmai napért 6 óráról kérésre tanúsítványt adunk, melyet a munkáltató a 7 évenként teljesítendő 120 órába beszámíthat. Amennyiben kér tanúsítványt, a jelentkezési űrlap kitöltésekor jelezze.

A szakmai napot online is követni tudják, a link később lesz elérhető.

További információ: Tóth Réka toth [dot] reka [at] zeneakademia [dot] hu 

 

 

       

 

 

 

 

A projekt azonosítója: 2020-1-HU01-KA226-SCH-094095

 

 

 

 

 

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A közleményben megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.