Az Intézet kutatóját a Nemzetközi Kodály Társaság alelnökévé választották

2024. február 27.

A Kodály Intézet ősszel kinevezett tudományos kutatóját, Dr. Polyák Zsuzsannát a Nemzetközi Kodály Társaság (IKS) rendkívüli közgyűlésén egyhangúlag a Társaság alelnökévé választották.

Az Intézet ősszel kinevezett tudományos kutatója 2004 óta dolgozik és tanít a Zeneakadémia Kodály Intézetében, valamint Tanárképzési Tanszékén. Oktatói munkája mellett jelenleg Dr. Ittzés Mihály hagyatékának feldolgozását végzi, valamint részt vesz a jövő nyáron Kecskeméten tartandó Nemzetközi Kodály Szimpózium előkészületeiben, amelyen megünneplik majd a Zeneakadémia alapításának 150. és a Kodály Intézet megnyitásának 50. évfordulóját. 
Polyák Zsuzsanna magyar nyelv és irodalom, valamint informatikus-könyvtáros szakon végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán, mellette japán nyelv és kultúra tanulmányokat is folytatott. 2023-ban Summa cum Laude minősítéssel védte meg PhD dolgozatát az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Doktori Iskola Elméleti-Történeti Pedagógia Programjában, ahol kutatási témája a Nemzetközi Kodály Társaság története 1975-től napjainkig volt.

 

 

Polyák Zsuzsannával együtt készülünk arra, hogy 2025 nyarán Kecskeméten, a Nemzetközi Kodály Szimpóziumon megünnepeljük a Zeneakadémia alapításának 150. és a Kodály Intézet megnyitásának 50. évfordulóját. 

Polyák Zsuzsanna magyar nyelv és irodalom valamint informatikus-könyvtáros szakon végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán, mellette japán nyelv és kultúra tanulmányokat is folytatott. 2023-ban Summa cum Laude minősítéssel védte meg PhD dolgozatát az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Doktori Iskola, Elméleti-Történeti Pedagógia Programjában, kutatási témája A Nemzetközi Kodály Társaság története 1975-től napjainkig  volt.

2004 óta dolgozik és tanít a kecskeméti Kodály Intézetben, valamint a Zeneakadémia Tanárképzési Tanszékén. Oktatói munkája mellett jelenleg Dr. Ittzés Mihály hagyatékának feldolgozását végzi.