30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés

2019. április 12.

A tanfolyamra iskolai ének-zene tanárok, alsó tagozaton ének-zenét tanítók, szolfézs- és zeneelmélet-tanárok, valamint iskolai kórusokat vezető karnagyok jelentkezhetnek.

Időpont: 2019. május 10-11-12.

Jelentkezési határidő: 2019. április 29.

A továbbképzésre jelentkezők létszáma elérte a maximumot, így nem áll módunkban több jelentkezést elfogadni. Köszönjük megértésüket!


A továbbképzés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a “Mindennapos Éneklés” program keretében valósul meg.


Tekintettel arra, hogy a továbbképzésen bemutatjuk a Zeneakadémia fejlesztésében elkészült új digitális applikációkat, a Kodály HUB digitális tudásközpontot és a Megérint a zene applikációt, elsősorban olyan tanárok jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek legalább alapszintű digitális kompetenciákkal is. A résztvevők a szombat délelőtti és vasárnap délutáni modulokhoz hozzanak magukkal laptopot és/vagy tabletet!

 

A tanfolyam címe: 
Kodály-módszer a Kodály-koncepció alapján - hagyomány és megújulás
(30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési program, alapítási engedélyszám: 9-66/2018.)

A tanfolyam ideje: 
2019. május 10. (péntek) 9:00-13:00 ill. 14:00-17:00 között
2019. május 11. (szombat) 9:00-13:00 ill. 14:00-17:00 között
2019. május 12. (vasárnap) 9:00-13:00 ill. 14:00-17:00 között

A tanfolyam helye: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Ligeti György Épület, 1077 Budapest, Wesselényi utca 52. 

Oktatók:

Szakmai vezető: Dr. Nemes László Norbert, a kecskeméti Kodály Intézet igazgatója

A tanfolyamon tanító tanárok: Barabás Edina, Farkasházi Dávid, Fehér Anikó, Igó Lenke, Nemes László Norbert, Rápli Györgyi.

 

A továbbképzés célja:

A továbbképzés célja, hogy magas szintű elméleti és gyakorlati képzést nyújtson. A résztvevő ismerje meg a Kodály Zoltán nevével fémjelzett zenepedagógiai gyakorlat alapelveit, filozófiai hátterét. Váljon képessé ezen gyakorlat újszerű alkalmazására, mely igazodik korunk lehetőségeihez és kihívásaihoz.

 

A képzéshez kapcsolódó beszámoló követelményrendszere:

A továbbképzés anyagához kapcsolódó tanári portfólió készítése saját iskolai tanítási gyakorlatához kapcsolódóan (pedagógiai repertoár, kreatív módszerek alkalmazása, az új digitális technikák használata az órai gyakorlatban), melynek terjedelme max. 5 oldal. 

A portfólió beadásának határideje: a kurzus befejezését követő 2 héten belül.

Az értékelés szempontjai: a portfólió tükrözze a továbbképzés során megismert, elsajátított új, kreatív gyakorlatok, módszerek alkalmazását, valamint a kodályi elvek megvalósulását.

Amennyiben a résztvevő valamelyik részfeladatot nem teljesíti, a képzés elvégzését igazoló tanúsítvány nem adható ki.

A tanúsítvány megszerzésének további feltétele a továbbképzés 90%-án való részvétel (A 30 tanítási órából legfeljebb 3 tanítási órát - azaz 2 óra 15 percet - lehet hiányozni).

 

Jelentkezés:

A részvétel ingyenes, ellátást biztosítunk.

A vidékről érkező résztvevők számára 3 csillagos szállodai szobákban biztosítjuk az elhelyezést.

A továbbképzés maximális létszáma: 35 fő

 

A jelentkezési lap letölthető INNEN.

 

Az aláírt jelentkezési lapot 2019. április 29-ig kérjük elküldeni beszkennelve a director [dot] kodalyinstitute [at] zeneakademia [dot] hu email címre Sebestyén Theodóra főszervezőnek.

Postai úton nem fogadunk el jelentkezést.