Szöul, Dél-Korea

2017 áprilisában a szöuli magyar nagykövetség meghívására Dél-Koreában járt a Nyíregyházi Cantemus Kórus, hogy népszerűsítse Kodály és Bartók munkásságát, és hozzájáruljon ahhoz, hogy Dél-Koreában méltóképpen ünnepeljék meg a Kodály-emlékévet. A nagykövetség által, koreai partnerek bevonásával szervezett kéthetes koncertturné alatt a gyermekkórus nyolc városban kilenc alkalommal lépett fel, összesen mintegy négyezer néző előtt, többször koreai gyermekkórusokkal közösen adva elő magyar és koreai műveket egymás nyelvén.

Október 7. és 12. között Dél-Koreában vendégszerepelt a Kaláka együttes. Október 10-én a Hankuk Idegen Nyelvi Egyetem yongini campusán zenés irodalomórát tartottak. Október 11-én a szöuli Ilshin Hallban léptek fel, ahol a magyar költők megzenésített verseinek tartalmát koreai nyelven konferálva, angol nyelven kivetítve ismerhette meg a közönség. A műsorvezető Ha Neul Bit, a budapesti Zeneakadémia egykori növendéke volt, aki a koreai dalok betanításában is segített.

November 16-án a Koreai Kodály Társaság koncert keretében emlékezett meg Kodály Zoltánról. A szöuli anglikán egyház katedrálisában más művek mellett Kodály Missa Brevisét adta elő a Seoul Kodály Singers Cho Hongky, a Koreai Kodály Társaság elnökének vezényletével. Az esemény alkalmából a nagykövetség bemutatta a Kodály-tablókiállítást is.