Barcelona, Spanyolország

2017. szeptember 12. és 15. között közel hetven fő részvételével tanártovábbképző tanfolyamot rendeztek Arany János és Ördög Mária szakmai vezetésével, a Katalán Zeneművészeti Főiskola (ESMUC), a Barcelonai Konzervatórium (Conservatorio Municipial de Música de Barcelona) és a Barcelonai Főkonzulátus közös szervezésében.

2017. október 16-án Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa a Barcelonai Egyetem Paraninf dísztermében tartotta ünnepi megemlékezését az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából. Az ünnepi műsor részeként a helyi Kodály-kórus nagy közönségsikert aratott fellépésével.

2017. december 18-án kezdődött a Főkonzulátus által szervezett karácsonyi zenei fesztivál. A magyar Hála Hangja Trió (Szotyori Nagy Gábor – orgona, Molnár Eszter – oboa, Berkesi Boglárka – ének) a barcelonai Santa María del Mar-Bazilikában lépett fel, majd másnap a St. Cugat-i monostorban két katalán gyermekkórussal és egy felnőtt kórussal közösen adtak hangversenyt.

2018. március 13-án az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa megemlékezést és koncertet szervezett a Katalán Zeneművészeti Főiskola (ESMUC) előadótermében. Fellépett az autentikus moldvai csángó népzenét játszó Servet zenekar, melynek tagjai a Kárpát-medence különböző településeiről származnak. A koncert szünetében a közönség Paul Csige Kodály Zoltán életéről szóló rövidfilmjét tekinthette meg spanyol nyelven.