Bangkok, Thaiföld

2017. április 27-én a bangkoki nagykövetség szabadtéri koncertet és játékos workshopokat szervezett Bangkokban Kodály munkásságának bemutatása céljából. Pető Marcell zongoraművész nyilvános köztéri koncertet adott Bangkok központi parkja, a Lumpini park zenepavilonjában. A koncerten előadott Kodály-művek számos zenekedvelőt vonzottak a pavilon előtti rétre.

2017. április 28-án Pető Marcell az Immanuel Evangélikus Gyermekzenekar és Kórus próbatermében háromórás foglalkozás keretében Kodály-módszerrel magyar népdalokat tanított a gyermekeknek. Az iskola növendékei az alkalomra felkészülve Kodály-műveket mutattak be hegedűn, zongorakísérettel.

2017. május 8-án a Storytime Nemzetközi Óvodában Pető Marcell két különböző korosztályú csoportnak tartott zenés-táncos foglalkozásokat, melyek keretében a gyerekek ritmusgyakorlatok és egyszerűbb népdalok segítségével kerültek közelebb a magyar népzenéhez. Emellett a Bangkokban magyar néptáncot oktató Szentirmay Ibolya közreműködésével a magyar néptánc alapjaival is megismerkedhettek.