Athén, Görögország

2017. június 24-én az athéni nagykövetség ünnepi hangversenyén, amelyet a Hadtörténeti Múzeum amfiteátrumában tartottak, az athéni Kodály Konzervatórium igazgatója, Michalis Patseas vezényletével az intézmény zenekara és kórusai mutatták be Kodály zenekari és énekkari műveit. A több mint négyszázötven férőhelyes termet teljesen megtöltötte a helyi meghívottakból álló közönség.

2017. november 25-én és 26-án, Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából a nagykövetség az athéni Kodály Konzervatórium és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének együttműködésében szemináriumot szervezett, melyen Nemes László Norbert, a Kodály Intézet igazgatója és Eirini Patsea szoprán, az athéni Kodály Konzervatórium tanára oktatta a Kodály-módszert. A szemináriumot záró koncerten Eirini Patsea és Leiter Ervin, Thesszalonikiben élő magyar zongoraművész adott koncertet Kodály Zoltán és Kurtág György műveiből.

2017. november 27-én Thesszalonikiben adott nagy sikerű koncertet Leiter Ervin és Eirini Patsea. A kiválasztott Kodály-művekkel az előadók azt mutatták be, hogy a zeneszerző munkásságára hogyan hatott a magyar népzene, s hogy tudatosan törekedett egy új, a népzenében gyökerező magyar zeneszerzői iskola megteremtésére.