Rendhagyó tanévnyitó

2020. szeptember 29.

Szeptember 14-én megkezdődött az Intézet legnagyobb kihívásokkal teli tanéve, mióta 45 évvel ezelőtt megnyitotta kapuit. 

Pozsgay Imre, kulturális miniszterhelyettes
az 1975-ös tanévnyitó ünnepségen
 

A Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet pontosan 45 évvel ezelőtt, 1975. szeptember 29-én nyitotta meg hivatalosan kapuit egy felújított 18. századi ferences kolostor épületében azzal a céllal, hogy a Kodály Zoltán által létrehozott zenepedagógiai filozófia ápolásának hiteles központjává váljon.

Idén szeptember 14-én rendhagyó módon kezdte meg az Intézet 46. - a világméretű koronavírus járvány miatt - kihívásokkal teli tanévét.

Mint Dr. Nemes László Norbert, az Intézet igazgatója korábban a Kodály Online 2020 Szeminárium záróbeszédében elmondta: "nem húzzuk le a rolót, ehelyett még szélesebbre tárjuk kapuinkat, hogy továbbra is megszólíthassuk a zenepedagógusokat. Szeretnénk kapcsolatba lépni mindenkivel, aki ugyanazokban az értékekben hisz, amelyekben mi hiszünk. Akik megértik, hogy a zeneművészet értékeit és a zenélés örömét csak olyan tanárok közvetíthetik a következő generáció számára, akik megfelelően képzett zenészek. Akik saját maguk is folyamatosan jobbá akarnak válni. Akik hisznek abban, hogy segíthetünk zenei, pedagógiai és művészi céljaik elérésében."

Nemes igazgató úr köszöntötte a hallgatókat, akik közül néhányan online, mások személyesen voltak jelen, sor került a hallgatók hagyományos eskütételére, hogy az Intézet közösségének hivatalos tagjai lehessenek.
Zárásképpen a közös éneklést ezúttal felvett zene hallgatása váltotta fel.