Életműdíjjal tüntette ki Erdei Pétert a KÓTA

2019. január 20.

A karnagyi pályáját 50 évvel ezelőtt kezdő Erdei Péter, Érdemes Művész, Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas karnagy, az Intézet alapító igazgatója, 2019. január 20-án vette át a díjat a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében tartott ünnepi hangverseny keretében.

 

A KÓTA-díj megalapítását 2004-ben határozta el a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésére. A díjat – amelyet a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetik el minden esztendőben – tizenkét kategóriában szavazza meg az elnökség a Művészeti Bizottság, a Tanácsadó Testület és a szakbizottságok felterjesztései alapján.

A díj átadására immár harmadik éve a Magyar Kultúra Napja alkalmából került sor, az eseményen fellépett a Nemzetiségi kategóriában díjazott Németh Tibor citeraművész, a Népzenei együttes kategóriában díjazott Törő Gábor Hagyományőrző Egyesület Népdalkör, valamint a Kórus kategória három nyerteséből kettő: a Komlói Pedagógus Kórus és a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Bartók Béla Leánykara. A megjelenteket dr. Mindszenty Zsuzsánna, a KÓTA elnöke köszöntötte, a díjakat pedig a szövetség tisztségviselői adták át. (Forrás: hiros.hu)

Kapcsolódó cikk a hiros.hu-n.