Prága, Csehország

2017. szeptember 7-én a Mladá Praha Nemzetközi Komolyzenei Fesztiválon, a Wallenstein-palota dísztermében Kodály Szonatina csellóra és zongorára című művét adta elő Devich Gergely csellóművész és Balogh Ádám zongoraművész.

2017. szeptember 15-én Leginkább Kodály! címmel Kodály és kortársai műveit adta elő a Debreceni Kodály Kórus a Babylonfest – Brünni Kisebbségek Fesztiválján. A Kodály-év eseménysorozatának keretében megrendezett koncertet a Prágai Magyar Intézet szervezte.

2017. szeptember 24-én a Mladá Praha Nemzetközi Komolyzenei Fesztivál záróhangversenyén, a Rudolfinumban Fürjes Anna adta elő Kodály Kádár Kata című művét.

A Prágai Magyar Intézet az Örvendjen az egész világ! című Kodály-tablókiállítást két vidéki helyszínen mutatta be a Cseh- és Morvaországi Magyarok Szövetsége helyi alapszervezeteivel együttműködve. 2018. február 21-én Lovosicében a kiállítást egy Kodály műveiből válogató kamarakoncert keretében nyitották meg. 2018. március 6-án az ostravai Akkord Kulturális Központban állították ki a tablókat. Itt Balogh Ádám és Devich Gergely, a Zeneakadémia növendékei adták elő Kodály Szonáta csellóra és zongorára (Op. 4.) című művét, majd a helyi Csalogány Népdalkórus énekelt Kodály gyűjtötte népdalokat.