New York, USA

2017. július 12-én a Kodály-emlékév keretében operaestet rendezett a New York-i magyar ENSZ-képviselet. A Salon d’ÉtéDialogue Through Art and Music című rendezvénysorozat keretében Meláth Andrea operaénekes, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője adott különleges koncertet Pátkai Imre zongoraművész kíséretében. A műsor Kodály népzenei hagyományokból építkező, gazdag zenei örökségére reflektálva más, szintén saját kulturális és nemzeti gyökereikből táplálkozó zeneszerzők legismertebb műveit mutatta be a közönségnek.

2017. szeptember 20-án nyílt meg az ENSZ-képviseleten a Kodály-tablókiállítás Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében.

2017. október 21-én a Kaláka együttes két koncertet adott a New York-i Magyar Házban. A délelőtti koncerten a hétvégi magyar iskola tanulói kaptak ízelítőt az együttes gyermekdal-repertoárjából. Este a második koncert előtt nyílt meg a Magyar Házban a Kodály-tablókiállítás.

2017. november 27-én az ENSZ-képviselet zongoraestjén Pátkai Imre adott koncertet, melynek műsorán Kodály Zoltán művei mellett szerepeltek Haydn, Liszt, Bartók alkotásai is. A koncert előtt a nagykövet köszöntőbeszédében Kodály és más magyar zeneszerzők világszerte ismert örökségét hangsúlyozta.

2018. március 15-én Bán István orgonaművész közreműködésével mutatták be a New York-i St. Peter’s Church-ben Kodály Missa Brevis című művét. A Magyar Kulturális Központ által szervezett esemény nagy sikert aratott.