Manila, Fülöp-szigetek

2017. december 11-én Magyarország júliusban megnyílt manilai konzulátusának bemutatására a nagykövetség vendégül látta a diplomáciai testület tagjait, valamint a Fülöp-szigeteki Külügyminisztérium konzuli részlegének vezetőit. Ez alkalommal mutatták be a konferenciateremben elhelyezett Kodály-kiállítást, ismertetve a zeneszerző tevékenységének hazai és nemzetközi jelentőségét, valamint a Kodály-módszer Fülöp-szigeteki terjesztésében élen járó helyi Kodály Társaság által tett erőfeszítéseket és a velük folytatott együttműködést.

2018. január 6-án a Fülöp-szigeteki Kodály Társaság által a Filippin Női Egyetemen szervezett módszertani képzésen a főkonzulátus munkatársai szintén bemutatták a Kodály-emlékkiállítást. A képzést az ország egyik legnevesebb zeneprofesszora tartotta.

2018. január 27-én egy újabb helyszínen, a St. Scholastica’s College aulájában mutatták be a Kodály-emlékkiállítást. Itt tartott mesterkurzust Tóth Árpád karnagy, a Kodály-módszer népszerűsítésének nagykövete. A mesterkurzus zárásaként rendezték meg januárban az első KANTA Kórusfesztivált, a manilai St. Scholastica’s College színháztermében. A fellépő kórusok egyenként három műsorszámmal szerepeltek, amelyek között egy Kodály-művet, egy angol nyelvű és egy szabadon választott saját anyanyelvű kórusművet adtak elő. Végül a közönség bevonásával együtt énekelték a Cohors generosa című régi magyar diákköszöntő dalt.