Psalmus Humanus Művészetpedagógiai Egyesület

Gyermekhangverseny

2017. november 30., Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának tanterme

A „Felkészülés az Anyaságra” tanfolyam programhoz kapcsolódva a Pécsi Sebestyén Ének-zenei Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola harmadik osztályos tanulói tartottak hangversenyt a klinikán: gyermekdal-csokrot mutattak be, majd ringatók és bölcsődalok közös éneklésére hívták a leendő édesanyákat és édesapákat Vass Veronika és Újszigeti Anna tanárnők vezetésével.

 

Tehetséggondozás Kodály szellemében – tanári továbbképzés

2018. február 2-4., ELTE BTK Zenei Tanszéke

Az egyesület 30 órás akkreditált tanári továbbképzést szervezett az ország különböző részeiből érkező ének-zene tanárok részére. A képzési programban részt vevő tanárok számára oktatási segédanyagokat készítettek: újranyomtatták, illetve sokszorosították az Integrált művészeti nevelés az iskolában és a családban című oktatási segédanyagot, Baráth Zoltán Zene és informatika – 20 év az alapfokú zeneoktatásban című füzetét, valamint dr. Pásztor Zsuzsa Zenei munkaképesség-gondozás című kiadványát.

 

Tehetséggondozás Kodály szellemében – Integrált művészeti nevelés a 21. században

2018. április 11-12., Csíkszereda

Az egyesület 16 órás akkreditált tanár-továbbképzést tartott a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola tanárai részére – ebben az iskolában közel 700 diák tanul, 57 ének-zene tanár, valamint 16 képzőművész tanár végzi oktató-nevelő munkáját.

 

Miért pont Kodály? – Bérletsorozat a Budapest Music Centerben

2017- szeptember-december

Az Óbudai Danubia Zenekar Kodály sorozatának három koncertje a Budapest Music Centerben.

Házigazda: Eckhardt Gábor