Nemzeti Táncszínház

Kodály-dialógok

2017. február 22., Zeneakadémia, Solti Terem

A Nemzeti Táncszínház a Budapest Táncfesztivál keretében mutatta be alternatív játszóhelyén, a Zeneakadémia Solti Termében a Közép-Európa Táncszínház Kodály-estjét.  A bemutató a Junior Primissima díjas csellóművész, Rohmann Ditta, és a Lábán Rudolf- és Harangozó Gyula-díjas koreográfus, Kun Attila hosszú éveket felölelő együttműködéseként jött létre.

 

Győri Balett: Romance – bemutató

2017. február 16., Művészetek Palotája

A Győri Balett Romance című táncelőadása, amelyet Velekei László Harangozó Gyula-díjas koreográfus koreografált, a társulat és a Nemzeti Táncszínház közös szervezésében készült. 

 

Trio à la Kodály: Prozódia

2017. július 25., Várkert Bazár

A nyári időszakban, a Táncbazár fesztiválon a Feledi Project „Prozódia” című előadása – amelyet a Trió á la Kodály élő Kodály-zenéje kísért – volt látható a hazai és a külföldi vendégközönség számára. Feledi János koreográfus és Oláh Dezső Junior Prima díjas zeneszerző munkája Kodály Zoltán zenéjére épült, a népzenei világ és a modern tánc különleges ötvözetével.

 

Kodály–Ligeti-est – Bozsik Yvette Társulat

2017. december 29., Művészetek Palotája

A 2017-es ünnepi évforduló alkalmából a Bozsik Yvette Társulat Kodály–Ligeti-estje volt látható. A kétrészes előadás első felében Kodály Galántai táncok című művére, a második részben Ligeti György zenéjére készült a koreográfia. 

 

Tánckánon – Hommage à Kodály Zoltán

2017. december 18., Művészetek Palotája

A Magyar Állami Népi Együttes „Tánckánon” című előadásában olyan ismert és népszerű Kodály-műveket idéz fel, mint a Háry János, a Kállai kettős, a Psalmus Hungaricus, az op. 3 és az op. 11 zongoradarabok vagy az Esti dal.