Nemzeti Filharmonikusok

Kodály Emlékhangverseny

2017. március 5., Zeneakadémia

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar nem csupán az ünnepelt zeneszerzőre emlékezett a Zeneakadémián a Háry János néhány részlete, a Magyar rondó, a Marosszéki táncok és a Budavári Te Deum előadásával, hanem mesteréről, az érdemtelenül feledésbe merült Koessler János zeneszerzőről is megemlékeztek egy művének előadásával. A Kodály-emlékhangversenyt Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója alkalmából rendezték, a koncerten részt vett Kodály Zoltán özvegye, Péczely Sarolta.

 

Liszt, Bartók és Kodály művei

2017. március 14., Zeneakadémia

A koncerten elhangzott Kodály Zoltán Páva-variációk című műve. Közreműködött Maxim Rysanov (brácsa), Hajnóczy Júlia (szoprán) és Horváth István (tenor).

 

A Nemzeti Filharmonikusok évadnyitó hangversenye

2017. szeptember 25., Művészetek Palotája

A Nemzeti Filharmonikusok évadnyitó hangversenyén a hagyományoktól eltérően nem Bartók-műveket, hanem Kodály, Liszt és Dohnányi Ernő darabjait hallhatta a közönség a Művészetek Palotájában. Kodály Zoltán emléke előtt egy fiatalkori művével, a Nyári estével tisztelgett az együttes.

 

Kodály 135

2017. december 17., Művészetek Palotája

A jubileumi év záróeseményeként a Művészetek Palotájában a Nemzeti Énekkar énekelte Kodály népszerű kórusműveit, műsorra került a ritkán játszott Két ének, a Szonatina, majd a Budavári Te Deum zárta az ünnepi hangversenyt Hamar Zsolt vezényletével.