Kodály Társaság Pécs

„Szálfa dőlt ki közülünk, utolsó a nagy szálfák között…”

2017. április 4., a pécsi Zeneművészeti Intézet Liszt Ferenc Hangversenyterme

Közreműködtek az egyetem énekkarai: a Pécsi Egyetemi Kórus és az Egyetemi Női Kar,  továbbá Körtesi András zongoraművész és a magánének szakos hallgatók. 

Kodály kórusművészetéből 15 alkotás szólalt meg, köztük a Pünkösdölő, a Fölszállott a páva, az  Öregek, illetve A magyarokhoz. A kodályi dalköltészet remekműveit a Zeneművészeti Intézet diákjai énekelték, a Hét zongoradarab sorozatból Körtesi András a Sírfeliratot és a Székely nótát játszotta. 

 

Kodály Zoltán és tanítványai 

2018. március 9., a pécsi Zeneművészeti Intézet Liszt Ferenc Hangversenyterme

Koncert a Magyar Kodály Társaság alapításának 40 éves évfordulója alkalmából.  A Társaság a 40 év alatt folyamatosan támogatta a jeles tanítványok műveinek bemutatását, és erre figyeltek a koncert szervezői is, kiemelve a Kodály tiszteletére írt kompozíciókat. Így került bemutatásra Karai József  Kodály Zoltán és Tillai Aurél Az énekmondó – Hommage à Kodály Zoltán című kórusműve a Pécsi Bartók Béla Leánykar és az Egyetemi Női Kar előadásában Kertész Attila Liszt-díjas karnagy vezénylésével. Az egyetemen énekművészi diplomát szerző Balázs Júlia és Nagy Johanna adta elő Farkas Ferenc és Balázs Árpád dalait Körtesi András zongorakíséretével.