Kodály Filharmónia Debrecen

Kodály-hangversenyek a világban

2017. szeptember 17., Ungvár

A hUNGary Fest – 2017 rendezvénysorozat keretében az ungvári színházban hangzott fel Kodály muzsikája, műsoron a Galántai táncok, a Budavári Te Deum és a Psalmus Hungaricus szerepelt a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus előadásában, Brassói-Jőrös Andrea, Bódi Marianna, Kovácsházi István és Wagner Lajos szólójával. A koncertet Somogyi-Tóth Dániel vezényelte.

2017. november 11. Róma

Róma egyik jelentős szakrális épületében, a Santa Maria in Vallicellában adták elő Kodály Psalmus Hungaricus, Budavári Te Deum, és a Jézus és a kufárok c. műveit a Római Magyar Akadémia meghívására, a Kodály-emlékév és a Reformáció 500. évfordulója kapcsán. A Somogyi-Tóth Dániel vezényletével megszólaló hangversenyen közreműködtek Brassói-Jőrös Andrea, Bódi Marianna, Tony Bardon és Wagner Lajos.

2018. január 22., Nagyvárad

A Magyar Kultúra Napján Nagyváradon, a Szigligeti Színházban szólaltak meg Kodály Galántai táncok, Budavári Te Deum és Psalmus Hungaricus c. művei a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus előadásában. A szólisták: Brassói-Jőrös Andrea, Bódi Marianna, Szerekován János és Wagner Lajos.  A koncertet Somogyi-Tóth Dániel vezényelte.