Könyvtár, Archívum, Stúdió

Az LFZE Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet Könyvtára zenetudományi szakkönyvtár, elsődleges feladata az Intézetben folyó mindennapos oktatómunka (éves tanfolyamok, nyári szemináriumok, továbbképzések, előadások) segítése a legkülönbözőbb korokat és műfajokat képviselő kottákkal, szolfézs gyakorlatokkal, példatárakkal, gazdag kórusgyűjteménnyel, magyar és idegen nyelvű könyvekkel, audiovizuális felvételekkel.

A könyvtárba beiratkozhat minden olyan 18 éven felüli magyar állampolgár, aki tanulmányai vagy foglalkozása alapján a zenéhez, zenepedagógiához kötődik. A beiratkozási díj 1100,-Ft. Egyéb esetekben a Könyvtár napidíj ellenében látogatható (250,-Ft/fő).
A kotta- és hangzóanyag elektronikus katalógusának készítése folyamatban van.
A Könyvtár küldetésnyilatkozata innen letölthető.
Nyitvatartás Kapcsolat
Hétfő-Csütörtök: 9-12, 14-18
Péntek: 9-12
Tel.: +36 76 481 495
e-mail: library[kukac]kodaly[pont]hu

 

A zenepedagógiai Archívum a magyar zeneoktatás és a Kodály-életmű dokumentumait gyűjti, dolgozza fel. A Kodály-koncepció külföldi gyakorlati alkalmazásáról is különleges állománnyal rendelkezik, mely a nemzetközi zenepedagógiai kutatásokhoz kiváló lehetőséget kínál.
Jeles személyiségek, zenepedagógusok adományai, hagyatékai alkotják felbecsülhetetlen értékű különgyűjteményét. 
Az Archívum napidíj ellenében látogatható.

 

Nyitvatartás Kapcsolat
– előzetes bejelentkezéssel
– szerdánként zárva
Tel.: +36 76 481 495
e-mail: archivum[kukac]kodaly[pont]hu

 

Az Intézetben korszerű digitális hang- és videóstúdió működik, mely lehetővé teszi hangversenyek és konferenciák felvételét, valamint dokumentum- és metodikai filmek készítését. A Stúdió felszerelése a japán kormány ajándékaként, a japán kulturális segélyprogram révén került az Intézetbe 2001-ben.
A Kodály Intézet stúdiójának szolgáltatásairól és tarifáiról bővebb információt az office[kukac]kodaly[pont]hu e-mail címen kaphat.

 

Nyitvatartás Kapcsolat
hétköznap: munkaidőben Tel.: +36 76 481 518
e-mail: office[kukac]kodaly[pont]hu

A napi oktatási feladatok segítőjeként a Könyvtár, a zenepedagógiai dokumentációs tevékenység, a történeti szempont érvényesítőjeként a zenepedagógiai Archívum, a hang- és képfelvételek készítőjeként, archiválójaként és az oktatás technikai segítőjeként a Stúdió tevékenykedik, s ma így alkotnak hármas egységet az Intézet életében.