2013. decemberi események

A karácsonyi időszak koncertjeinek sorát 2013. december 1-jén, advent első vasárnapján az Új Liszt Ferenc Kamarakórus (karnagy: Erdei Péter, Liszt-díjas érdemes művész) jótékonysági hangversenye nyitotta a Református Újkollégium dísztermében. 

A gyűjtést a Kodály Intézet és a Református Újkollégium a Boldog Karol Wojtyla Barátság Központ által támogatott családok számára rendezte. 
  

 
December 6-án, pénteken újabb jótékonysági rendezvény következett a Kodály Intézet nagytermében, a kecskeméti SOS Gyermekfalu családjainak rendezett könnyed hangvételű ünnepi hangverseny az Intézet hallgatóinak közreműködésével. Az Intézet a műsor mellett mikulás csomagokkal is kedveskedett a gyerekeknek, melyeket „maga a Mikulás” osztott ki. 
A gyermekprogram után a 2013/2014-es tanév első félévének utolsó hallgatói koncertjére került sor.
  
  
  

 
A Kodály Intézet december 14-én, szombaton adventi hangversenyt szervezett a Szent Miklós-templomban az Intézet hallgatóinak kórusa (karnagy: Dr. Nemes László Norbert), a budapesti Angelica Leánykar (karnagy: Gráf Zsuzsanna) és Vigh Andrea, Liszt-díjas hárfaművész közreműködésével.  
A hangverseny után az Intézet tanárai, hallgatói és dolgozói az Intézet nagytermében gyülekeztek, hogy karácsonyi dalokat énekelve, egy szerény fogadás keretében együtt ünnepeljenek, lezárják az első félévet, és búcsúzzanak azoktól a hallgatóktól, akik nem térnek vissza a második félévre. 
  
  

 
December 16-án 9 órakor az Intézet tanárai, hallgatói és dolgozói rövid megemlékezéssel tisztelegtek Kodály Zoltán előtt az Intézet bejáratánál kiállított Kodály mellszobornál. 
  
magyar

Közelgő események

Nemzetközi Kodály Szeminárium 2017

Részletek később.