Felújítási Projekt

A Kodály Intézet otthonát, a Kéttemplom köz 1. szám alatt található 18. századi ferences rendi kolostorépületet 1973-ben kezdték felújítani Kerényi József építész tervei alapján.

2018. szeptember 14-én az Intézet 44. tanévét kezdte el ideiglenes otthonában, a Kálvin tér 1. szám alatt található Református Ókollégium épületében, hogy régi otthona, a kolostorépület, 45 év után, ismét felújításra kerülhessen.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetének korszerűsítése és bővítése a “Modern Városok Program” keretében valósul meg 4,2 milliárd forintnyi hazai és európai uniós forrásból.
A beruházás három kecskeméti ingatlant érint: a Zeneakadémia vagyonkezelésében lévő műemlék kolostorépületet, a Kodály Intézet és a Kada Elek szakközépiskola által közösen használt, az 1980-as években átadott épület bővítését, valamint a szomszédos Kada Elek középiskola épületét.
A tervek szerint a beruházás első ütemében egyebek mellett a műemlékvédelem alatt álló kolostorépület teljes korszerűsítése, az oktatási és kutatási funkciók bővítése, fejlesztése zajlik majd. Ezt követően a korábbi szakközépiskolai ingatlanon egy új épület megépítése mellett a hozzá kapcsolódó épületszárny teljes felújítása és az épületek által körülhatárolt Kodály-kert kivitelezése valósul meg egy 250-300 fő befogadására alkalmas hangversenyteremmel. Ott kap majd helyet a 100 hallgató szállására alkalmas új kollégium, valamint bővül az Intézet Könyvtárának és Archívumának raktárterülete is.

Képes összefoglaló a költözésről:

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Az Intézet új, ideiglenes címe: 6000 Kecskemét, Kálvin tér 1. (a Református Ókollégiumban, a Ráday Múzeummal egy épületben)

KÖNYVTÁR nyitvatartási idő a Kálvin tér 1. szám alatt:
hétfő-csütörtök: 9-12, 14-18
péntek: 9-12

ARCHÍVUM nyitvatartása a Kálvin tér 1. szám alatt:
– előzetes bejelentkezéssel
– szerdánként zárva

ELÉRHETŐSÉGEK:

Postacím változatlan: H-6001 Kecskemét, Pf.: 188.
E-mail címek és weboldal változatlanok: http://kodaly.hu, office[kukac]kodaly[pont]hu
Telefonszámok:
Titkárság/Igazgató: +36 76 481 518
Könyvtár és Archívum: +36 76 481 495
Fax nem üzemel.

EGYÉB:

A felújítás ideje alatt a Kéttemplom köz 1. szám alatt található kolostorépületben a Kodály-életmű kiállítás az év végéig megtekinthető.
Kiállítás nyitvatartása: hétfő-péntek: 9-16, szombat-vasárnap: 10-18, ünnepnapokon zárva.

A kolostorépület többi része zárva tart, így a Könyvtár és Archívum is.
Vezetett túrák a felújítás idején a Kéttemplom köz 1. szám alatt nem lesznek.
Videófilmes (szakmai) programot tudunk nyújtani a Református Ókollégiumban – kérjük érdeklődjenek elérhetőségeinken.

A felújítási és bővítési munkálatokról ezen az oldalon időről időre hírt adunk.